sobota, 5. september 2009

Vsa avto-moto smetana na enem mestu

4. Auto Motor Show Ljubljana lahko obiščete do nedelje


Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je vrata odprl Auto Motor Show Ljubljana – največja avto-moto prireditev v Sloveniji.

Prireditev, ki letos poteka že četrtič, sestavljajo sejemska razstava, spremljevalni program na zunanjih površinah in tekmovalni del.

Na sejemski razstavi se predstavlja več kot 120 razstavljavcev s področja avtomobilizma, motociklizma, avtoakustike, tuninga ter drugih podpornih področij. Pozanimate se lahko npr. o možnostih predelave svojega jeklenega konjička, si ogledate ponudbo litih platišč, sredstev za čiščenje in poliranje karoserije ter si nadenete očala, ki simulirajo stanje pijanosti.

Ves čas prireditve poteka tudi zanimiv program na zunanjih površinah Gospodarskega razstavišča, v katerega se lahko aktivno vključijo tudi obiskovalci. Največ zanimanja je pričakovano za progo za karting, kjer lahko brezplačno preizkusite svoje dirkaške sposobnosti, pod okriljem Braneta Küzmiča pa potekajo tudi prikazi varne vožnje in simulacija vožnje na ledu.

Atraktivni skoki tudi s štirikolesniki
Na ogled so tudi številne dih jemajoče programske točke: "stunt show" (Motospirit Stunt Team), quad freestyle (Aleš Rozman z gosti iz Italije) in "moto freestyle show", za prihodnja dva dni pa organizatorji obljubljajo še "car wash", "drift šov", mini moto dirko, simulacijo prometne nesreče ter reševanje ponesrečenca in drugo.

Za najbolj zagrizene pristaše avto-moto scene in vsega, kar sodi zraven, organizatorji pripravljajo finale državnega prvenstva v avtoakustiki (EMMA – European Mobile Media Association), finale državnega prvenstva v tuningu z izborom najlepše predelanih vozil po pravilniku STR (SloTuning Racing Rulebook), tekmovanje DB-drag v glasnosti zvoka akustične opreme v avtomobilih in tekmovanje v merjenju glasnosti izpuha (za avtomobile in motocikle).

Sejem lahko obiščete vse do nedelje zvečer.

V priloženih posnetkih si oglejte nekatere najzanimivejše predelane avtomobile, zanimive skoke s štirikolesniki, vožnjo z gokarti in simuliranje vožnje po ledenem cestišču.




Info: RtvSlo

Ni komentarjev:

Objavite komentar