ponedeljek, 7. september 2009

Rossi: Tega si ne zaslužim!

Po vnovični zmagi na domači dirki v Misanu so svetovnega prvaka Valentina Rossija ob slavju prevevali mešani občutki. Naposled se je le odločil povedati, kaj mu že dolgo leži na duši.

Valentino Rossi Jorge Lorenzo

Rossi: "Še eno leto glavobola več." Lorenzo pa odgovarja: "Hvala enako." (Foto: Reuters)

Rossi nikoli ni skrival, da v ekipi ne mara imeti močnega moštvenega kolega. Ko se so pri Yamahi odločili podaljšati pogodbo s Jorgejem Lorenzom še za eno sezono, je 30-letni Italijan v Indianapolisu z grenkim priokusom, a športno priznal: "Jorge je naredil edino pravo potezo."

A to je zdaj začelo ogrožati Doktorjevo dirkanje za Yamaho po letu 2010 ... Teden dni pozneje, po zmagi v domačem Misanu, je Rossi v pogovoru za GP Week prvič brez dlake na jeziku povedal, da se ne strinja s potezami, ki so jih sprejeli vodilni Yamahini možje: "Zadnja leta je v motoGP stalna praksa, da imajo vodilne ekipe v ekipi le enega vrhunskega dirkača, pri Yamahi pa sva dva. Takšna strategija sicer lahko prinese dobre rezultate, a tudi velik polom," se je odprl osemkratni svetovni prvak in nadaljeval: "Vsa ta leta sem veliko pripomogel k razvoju in nenehnim izboljšavam, ki smo jih naredili na motociklih, kar je bilo vse lepo in prav, saj sem imel na koncu od tega korist sam, a zdaj sadove mojega dela obira tudi moj najhujši tekmec in resnično menim, da si po vseh teh letih, prebitih pri Yamahi, tega ne zaslužim. A tako so se v moštvu pač odločili."

Valentino Rossi

Doktor po zadnjih potezah svojih šefov ne misli biti več dolgo osel ... (Foto: Reuters)

Rossi je že večkrat letos dejal, da si želi nastopati še vsaj tri leta in nato kariero z Yamaho v motoGP tudi končati. Zdaj pa bo morda prisiljen, da se vseeno odzove na signale iz Ducatija in poskuša uresničiti še ene svoje sanje – osvojiti naslov svetovnega prvaka na italijanskem motociklu. "Do junija prihodnje leto se bom moral odločiti, kaj bo z mojo motociklistično kariero: se bom upokojil, nadaljeval z Yamaho ali pa bom celo zamenjal ekipo? Še pred kratkim mi sploh ni padlo na pamet, da bi zapustil Yamaho. Po tem, kar se je zgodilo v zvezi z Lorenzom, pa bom moral sprejeti odločitev," je sklenil svoje presenetljivo glasno razmišljanje Rossi.

Info: 24-ur

Ni komentarjev:

Objavite komentar