torek, 1. september 2009

Nezaslišano!


Smrtno nevarne pasti za motoriste in kolesarje!

Mariborski policisti so se po prijavi, da je pri naselju Kordik na Pohorju postavljena past za kolesarje in motoriste, odpravili na teren. Po nekajurnem iskanju so odkrili dve pasti, nihče pa ni bil poškodovan.

Past je fotografiral mimoidoči in obvestil pristojne. O dogodku smo povprašali tudi mariborske policiste. Njihov tiskovni predstavnik Bartolo Lampret je povedal, da so z nevarnostjo seznanjeni, tako da so dopoldne na teren poslali skupino policistov, ki je preverila, ali gre za resno grožnjo ali potegavščino, saj prijavitelj ni napisal, kje točno je past. Čeprav so bili neuspešni in pasti niso našli, niso odnehali. "Povezali smo se tudi z lovskimi družinami, gozdarskimi službami in domačini, ki območje zelo dobro poznajo," je povedal Lampret.

Sodelovanje je obrodilo sadove. Bodečo žico so našli. Bila je zavita okoli drevesa. "Očitno jo je nekdo odstranil," je za 24ur.com povedal Lampret. Predstavnik PU Maribor je še dejal, da so nedaleč od prvega območja, kjer so danes odkrili nevarne žice, odkrili še drugo past. Dodal je, da zaenkrat še nimajo podatkov, kdo je nastavil žice na drevesa.

Lampret je za 24ur.com povedal, da gre za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za katero je zagrožena zaporna kazen do petih let. V primeru smrti ali hude telesne poškodbe pa je zagrožena zaporna kazen od enega do 15 let zapora.

Ni komentarjev:

Objavite komentar