sreda, 2. september 2009

Svetovno prvenstvo customov

Svetovno prvenstvo izdelovalcev customov, ki se vsako leto odvija v severnoameriškem mestecu Sturgis, je naslov svetovnega prvaka v najprestižnejšem razredu freestyle prvič podelilo ameriški delavnici.



Prvič v zgodovini prvenstva je lovoriko odnesel Američan - delavnica Cook Customs. Z Ramblerjem je navdušil!

Vse od leta 2004, ko so se predelovalci sveta prvič pomerili na prvenstvu, so naslovi prvakov romali čez Lužo v Evropo. Tako je bilo letošnje recesijsko prvenstvo za Američane nekoliko patriotsko obarvano. Kljub temu pa ni očitati pristranskosti komisije. Lastnik delavnice Cook Customs, ki je domov odnesla lovoriko, Cook, je 51-letni inženir in kreativni genij doma iz zvezne države Wisconsin. Je mednarodno priznan izdelovalec in predelovalec motornih koles ter v svetovni konkurenci dolgo najbolje uvrščen Američan. Z osvojitvijo naslova so se mu uresničile sanje, pravi Cook, ki je s svojim Ramblerjem v Sturgisu navdušil največjo množico ljubiteljev unikatnih motornih koles na svetu.

V nadaljevanju navajamo prvih deset, sledita fotografiji Re-Flex-Tiona in Overmile-a (drugo in tretje mesto), v galeriji pa najdete 50 izbranih fotografij najboljših desetih. Paša za oči - uživajte.

mesto delavnica ime
1 Cook Customs Rambler
2 Kris Krome Customs Inc Re-flex-tion
3 Krugger Speedshop Overmile
4 SE Service Harrier
5 Kraus Motor Co Snatch
6 LC Fabrications TT Deluxe
7 Dotson Design Aileron
8 Mike Avila Motorsports Crazy Horse
9 TGS Motorcycles Speed Junkey
10 RK Concepts RK Chain


Drugo mesto je pripadlo delavnici Kris Krome Customs Inc in Re-flex-tion


Tretje pa Krugger Speedshop in Overmile


Robert Zupan




Info: Moto Svet

Ni komentarjev:

Objavite komentar