torek, 28. julij 2009

Natečaj za majico Slo-Moped!

Lep pozdrav!

Do konca avgusta, imate možnost da narišete,opišete in izdelate osnutek majice Slo-Moped. Natečaj traja do 31.8.2009, ko bomo izbrali najboljši predlog in natiskali majice. Vaše predloge lahko napišete in v slikah prikažete na forumu Slo-Moped ali pa nam pošljete vse skupaj na naš uradni e-mail naslov:
slomoped@gmail.com

Nagrada za avtorja najboljšega osnutka majice je:
- Brezplačno prejme 2 majice - ki jih je sam dizajniral.
- O drugi nagradi pa ko izberemo najboljši predlog!


Se pa splača!

Lp, administracija!

ponedeljek, 27. julij 2009

Slo-Moped



Slo-Moped forum lahko obiščete zdaj na novi povezavi(domeni): www.slo-moped.com v primeru, da link ne dela kliknite na naslednjo povezavo na Slo-Moped tukaj. V bližnji prihodnosti imamo namen narediti tudi portal z raznimi novicami iz sveta motociklizma, kot tudi mopedov in avtomobilizma.


Lp, administracija Slo-Mopeda

torek, 21. julij 2009

Prvi Tomosovi motorji


Prvi izdelek, ki so ga sestavili v Tomosu je bil motor Tomos Puch SG 250. Leta 1955 so jih izdelali 137, prav tako so že prvo leto sestavili 124 skuterjev RL 125 in sto mopedov. Naslednje leto so po številu sestavljenih enot izstopali mopedi (1712 enot), sledila so jim motorna kolesa (615) in skuterji . Vzporedno z licenčno proizvodnjo je Tomos že v začetku vse svoje moči osredotočil v lasten razvoj serijskih modelov.